Over Mirjam


Al jaren ben ik bezig, vanuit persoonlijke interesse, mijzelf te verdiepen op het gebied van massage vanuit een holistische benadering. Dit laatste omdat ik ervan overtuigd ben dat de samenhang van lichaam en geest een zelf herstellend vermogen heeft. Veel informatie en ervaringen heb ik vanuit verschillende hoeken ingewonnen met als doel hier ooit iets mee te gaan doen. Je mag het gerust een passie voor het vak noemen en een roeping om ermee aan de slag te gaan.

Als eerste ben ik begonnen met het volgen van de MBO opleiding sportmassage bij IVS-opleidingen te Dordrecht, waar naast massage alles geleerd wordt over de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. Dat wakkerde de vlam alleen maar meer aan, waardoor de HBO opleiding massagetherapie volgde. In deze opleiding kwam eigenlijk alles samen met betrekking tot de visie die ik in alle jaren ervoor al had ontwikkeld. Veel studietijd en “vlieguren” in het behandelen van cliënten later, mag ik mij nu therapeute noemen. Iets waar ik enorm trots op ben!

Al snel kwam er een kleinschalige massage ruimte op mijn pad, gevestigd in Fitness & Beauty Palace te Sliedrecht. Hoewel de ambitie om echt voor mijzelf te beginnen niet aanwezig was, heb ik deze kans toch met beide handen aangegrepen. Ik heb mijzelf door alles wat er komt kijken om zo’n praktijk op te kunnen zetten heen geworsteld voor het uiteindelijke doel: het behandelen van cliënten. Preventief of bij klachten; om cliënten zich bewust te laten worden van de samenwerking van lichaam en geest. Met als gevolg dat deze cliënten zich weer kunnen ontspannen, en daardoor vrij en prettig kunnen bewegen in hun eigen lichaam.

Hoewel de aangeboden behandelingen bestaan uit ontspanningsmassage, sportmassage, manuele lymfe drainage en massagetherapie, wil ik liever niet in hokjes denken. Belangrijker vind ik het om te luisteren naar cliënten, over hun (pijn) klachten en/of wensen. Daarvanuit ontwikkelt zich, met alle kennis die ik in huis heb, een behandeling op maat. Zodat de behandeling gericht is op jou als persoon om zo het optimale lichaamscomfort te behalen.

De kennis blijft groeien door mijzelf te verdiepen in verschillende behandel technieken en door de wisselwerking met cliënten. Hierdoor word mijn kunde steeds meer uitgebouwd. In dit vak ben je nooit uitgeleerd, en dat wil ik ook niet!

Social media

Ik ben te volgen op Instagram
instagram

foto
foto
foto
foto
foto
fotoprivacyverklaring